donderdag 23 april 2015

Blogtijd inhalen: veertjesjurk

Vorige week donderdag reden we (mijn medestudent en ik) richting Oostende naar Stoffen Verkempinck om stofstaaltjes te verzamelen voor een schoolopdracht. Ik wist dat dit gevaarlijk ging worden, want ja ik en stofjes EN een megaleuke stoffenwinkel die ik echt niet vaak kan bezoeken wegens te vele kilometers tussen ons in. Ik nam me voor om niks meer mee te brengen dan ik op voorhand gepland had maar dat was uitgerekend dit stofje natuurlijk..

Ik ben sowieso al zot van veertjes en pluimpjes en vond de kleuren van dit stofje al helemaal top! En dan moest ik het voelen, zo een zacht pêche-achtig stofje dat zo soepel valt, oooh ik was verkocht! En altijd als ik zie dat het de laatste metertjes op de rol zijn heb ik zeker de neiging om in te slaan zodat ik geen kansen verkijk ;) Het was inderdaad het laatste metertje, om correct te zijn 1,10m :)

En het schoonste bewijs dat ik zo verliefd was/ben op dit stofje is dat het 4 dagen later al omgetoverd was tot een kleedje. En eentje waar ik zoveel complimentjes op krijg, na 1 dag dragen!

Het werd een los kleedje met aantrektouwtjes in de taille, afzakschouders, opening op de rug met bindlintjes. En dan nog vintage bruine botten en ik ben weer helemaal gelukkig!


4 opmerkingen:

  1. Sjiek, welk patroontje gebruikte je? :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel mooi gedaan. Heb je hier een patroontje voor gebruikt, zou ik heel graag zelf eens proberen...

    BeantwoordenVerwijderen